Tar Pincészet
A Tar Pincészet története 1988-ig nyúlik vissza. Ekkor telepítették első olaszrizling-tőkéiket a győrszemerei szőlőhegyen, 1996-ra pedig már 30 hektáron szüreteltek. Ekkor került birtokukba az egykori apátsági dézsmapince Tényőn, amely 200 éves múltjával ma is fontos szerepet játszik a borászat életében.
2010 után tovább terjeszkedtek, így tevékenységük eredményeként az ősi termőterületnek számító tényői Várhegy-dűlőre 50 év után ismét visszakerültek a tőkék.
Az elmúlt években teljes technológiai megújuláson ment keresztül a családi vállalkozás, hogy korszerű, minőségi borokkal szolgálhassák ki a közönséget.
Számukra a maximalizmus a hivatásuk elengedhetetlen velejárója, saját ambícióik mellett azonban fontosnak tartják a Pannonhalmi Borvidék felvirágoztatását is, hiszen életük egybefonódik e történelmi termőtájjal.