Babarczi Szőlőbirtok

A Babarczi Szőlőbirtok és Pince egy családi tulajdonban álló és jelenleg a család második generációja által vezetett szőlészet és borászat Magyarország egyik legkisebb, ám nagy múltú, a Győrhöz közeli Pannonhalmi Borvidéken, mely a Kisalföld peremén, a Bakony utolsó nyúlványainak számító Sokoró dombság lankáin terül el.

Birtokuk létrehozásának első lépéseit 1980-ban tették meg, amikoris győrújbaráti családi házuk kertjében eltelepítették első ültetvényünket, 3.000 m2 Ezerfürtűt és Cserszegi Fűszerest. Az ezt követő közel négy évtizedben hol kisebb, hol nagyobb lépésekben sikerült bővíteni birtokukat, így jelenleg már 65 hektáron gazdálkodnak.

Ültetvényeik főként Győrújbarát és Tényő községek területén helyezkednek el, de emellett 5-5 hektáros területet művelünk Győrszemerén illetve Pannonhalmán, ez utóbbit a híres Széldomb dűlőben.

2009-ben egy átfogó ültetvény-megújítási programot indítottak, melynek köszönhetően ma már több, mint 40 hektár új telepítésű, modern ültetvénnyel rendelkeznek. Az ültetvények cseréjét a következő években is folytatják, hogy stabil alapot teremtsnek Birtokuk további fejlődésének.

View:
Sort by: