Horizont - Sacrifice the Gods

Article No.: 30013338613914
Horizont - Sacrifice the Gods
Horizont - Sacrifice the Gods
Article No.: 30013338613914
In stock  4 pcs
1 700 Ft

Horizont - Sacrifice the Gods

sour ipa 6,1%

 

A Sacrifice to the Gods, Kristóf ötlete alapján készült, és a névadó is ő volt. Egy régebbi vonalat folytatva főzték le ezt a savanyú IPA-t, természetesen a szokásos Horizont-csavarral. Alapvetően egy görögjoghurttal savanyított, tehát laktózos IPA-ról van szó, amibe multikulti alapanyagokat tettek. A görögjoghurt mellett amerikai és új-zélandi komlók kerültek bele, majd andaliman borssal fűszerezték. A Szumátrán és Indonéziában őshonos, a szecsuáni bors rokonaként ismert andaliman bors jellegzetes, enyhén citrusos, kissé szokatlan ízjegyei tökéletesen passzoltak bele a savanyú, kellemesen komlós IPA alapba. Az enyhén hazy, ellenállhatatlanul citrus-sárga megjelenés egy izgalmas, új és egyedi ízvilágot rejt. És a neve? Hát, a görögös és multikulti vonalat tovább gondolva adták neki ezt a kicsit mitikus elnevezést, és az év első söre lévén, az isteneknek való felajánlásként tekinthetünk rá, még a tavalyinál is jobb év reményében.

Kiszerelése
dobozos, 0,33 L
Alcoholic strength V/V
6.1 %
Keserűség IBU
Keserűség IBU

sörök keserűségét az úgynevezett IBU (International Bittering Units) számmal szokták megadni,százas skálán Ezt a keserű ízt pedig a komlózással tudjuk beállítani, annak is az alfasav tartalmának izomerizálásával.

Az IBU érték tulajdonképpen az alfasav koncentrációt jelöli, vagyis megmutatja, hogy 1L sörben, hány mg oldott izo-alfasav található. A különböző sör típusoknak megvan a rájuk jellemző IBU tartománybeli értéke.

15
Származási ország
Magyarország
Gyártó
Horizont Brewing
Erjesztés
Felsőerjesztés