Reketye Brewing Co. - Never Before

Article No.: 121115497313908
Reketye Brewing Co. - Never Before
Reketye Brewing Co. - Never Before
Article No.: 121115497313908
Out of stock
5 000 Ft
Unit price: 5 000 Ft/db
Never Before Project

A történet úgy kezdődött, hogy főztünk egy sört. Szerettünk volna magas alkoholfokot elérni, de nem fagyasztással (icebock), vagy pezsgő/borélesztő alkalmazásával (barleywine), ezért a sörhöz egy különleges élesztőt fejlesztettünk, ami tolerálja a magas alkoholtartalmat. Sikerült.

Az erjedés folyamán kóstolgattuk a sört, és annyira jellemző volt a piros bogyós likőrös vonal, hogy az ízvilág egyre inkább kapcsolódott a portói borokhoz.
Itt nem álltunk meg, keresni kezdtük a tökéletes hordókat az egyre élesebben kirajzolódó projekthez. Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő partnert, mert hordót lehet találni az európai piacon, de azok nem feleltek meg. Mi frissen fejtett hordókat akartunk. Portóból. Aki követi az instagram eseményeket, az láthatta a hordok megérkezését: https://www.instagram.com/p/B6QeXW5BZSU/

A sorozat első darabjának különlegessége, hogy amikor belekerült a hordóba, akkor száz kiló friss málnára helyeztük.

1. NEVER BEFORE/ PORT RUBY BARREL AGED double imperial stout on raspberry 18%

Aki már ivott igazi portóit, az soha nem fogja elfelejteni az ízét. Mivel, sikerült a megfelelő hordókat megvásárolni ezért a sörrel olyan eredményt értünk el, ami túlmutat az elképzeléseinken. Hordozza a ruby portóira jellemző fergeteges gyümölcsösséget és savakat, és a tölgyfahordó jellegzetes ízét. Megérte a befektetett idő, az utazás, a sok számolás, közös gondolkodás és a hordók dédelgetése. A sör magas alkohol foka tökéletesen passzol a meghatározó portói hangulathoz. Ez egy limitált projekt ami csak egyszer, itt és most van, ez ad még több pluszt az alapjaiban is szinte megismételhetetlen sörnek. Kevés van belőle, de ez ilyen. Gyűjtőknek, a portói borok rajongóinak és olyanoknak ajánljuk, akik szeretik a kitüntetett élményeket, azt amikor egy igazán ritka sör kerülhet a birtokukba.Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták.

A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Alcoholic strength V/V
18 %