Belgian Strong Dark Ale
A sörök keserűségét az úgynevezett IBU (International Bittering Units) számmal szokták megadni,százas skálán Ezt a keserű ízt pedig a komlózással tudjuk beállítani, annak is az alfasav tartalmának izomerizálásával. Az IBU érték tulajdonképpen az alfasav koncentrációt jelöli, vagyis megmutatja, hogy 1L sörben, hány mg oldott izo-alfasav található. A különböző sör típusoknak megvan a rájuk jellemző IBU tartománybeli értéke.
Belgian Strong Dark Ale
A sörök keserűségét az úgynevezett IBU (International Bittering Units) számmal szokták megadni,százas skálán Ezt a keserű ízt pedig a komlózással tudjuk beállítani, annak is az alfasav tartalmának izomerizálásával. Az IBU érték tulajdonképpen az alfasav koncentrációt jelöli, vagyis megmutatja, hogy 1L sörben, hány mg oldott izo-alfasav található. A különböző sör típusoknak megvan a rájuk jellemző IBU tartománybeli értéke.
A Kroisbrewery Fertő-táji kisűzemi sörfőzde szűkebb értelemben Mühl Erik és Németh Gábor személyében indult útjára a craft beer-ek iránti megszállottságtól vezérelve 2016-ban. Úgy gondolták, hogy ha felvállalják, hogy a Sopron-Fertődi kistérségben elsőként és egyedülálló módon kisűzemi sörfőzdét alapítanak, azzal nagy lépést tesznek afelé, hogy az emberekben megjelenjen a sörtudatosság és ehhez Ők tudják biztosítani a helyben készült prémium színvonalú söröket.
Kóstold meg a söreiket, hogy megismerd a Fertő-táji sörkultúrát!