Belgian Strong Dark Ale
A sörök keserűségét az úgynevezett IBU (International Bittering Units) számmal szokták megadni,százas skálán Ezt a keserű ízt pedig a komlózással tudjuk beállítani, annak is az alfasav tartalmának izomerizálásával. Az IBU érték tulajdonképpen az alfasav koncentrációt jelöli, vagyis megmutatja, hogy 1L sörben, hány mg oldott izo-alfasav található. A különböző sör típusoknak megvan a rájuk jellemző IBU tartománybeli értéke.
Belgian Strong Dark Ale
A sörök keserűségét az úgynevezett IBU (International Bittering Units) számmal szokták megadni,százas skálán Ezt a keserű ízt pedig a komlózással tudjuk beállítani, annak is az alfasav tartalmának izomerizálásával. Az IBU érték tulajdonképpen az alfasav koncentrációt jelöli, vagyis megmutatja, hogy 1L sörben, hány mg oldott izo-alfasav található. A különböző sör típusoknak megvan a rájuk jellemző IBU tartománybeli értéke.
"Hiszünk abban, hogy minőségi alapanyagok felhasználásával és a receptek egyedi megkomponálásával rangot adunk a sörnek, a sörözést pedig élménnyé varázsoljuk."
A Krois Brewery egy Fertő-táji kisüzemi sörfőzde, melyet Mühl Erik és Németh Gábor indított el a craft sörök iránti megszállotságtól vezérelve 2016-ban. Azt látták, hogy a Sopron-Fertőd térségben még nem volt magas minőségi képviselete a söröknek se gyártási, se viszonteladói oldalon.
Ezért úgy gondolták felvállalják, hogy a térségben elsőnek és egyedülálló módon sörfőzdét alapítanak, mellyel nagy lépést tesznek afelé, hogy az emberekben megjelenjen a sörtudatosság és ehhez biztosítsák a helyben készült prémium színvonalú söröket.