Krois Brewery - Fertőrákos

"Hiszünk abban, hogy minőségi alapanyagok felhasználásával és a receptek egyedi megkomponálásával rangot adunk a sörnek, a sörözést pedig élménnyé varázsoljuk."

A Krois Brewery egy Fertő-táji kisüzemi sörfőzde, melyet Mühl Erik és Németh Gábor indított el a craft sörök iránti megszállotságtól vezérelve 2016-ban. Azt látták, hogy a Sopron-Fertőd térségben még nem volt magas minőségi képviselete a söröknek se gyártási, se viszonteladói oldalon.

Ezért úgy gondolták felvállalják, hogy a térségben elsőnek és egyedülálló módon sörfőzdét alapítanak, mellyel nagy lépést tesznek afelé, hogy az emberekben megjelenjen a sörtudatosság és ehhez biztosítsák a helyben készült prémium színvonalú söröket.

Erik: „Mindig is sörös voltam. 2010-ben egy kedves barátommal jött az ötlet, hogy próbáljunk meg sört főzni. És hirtelen beleszerettem ebbe az egészbe. Aztán szépen a hobbimmá vált és folyamatosan fejlesztettem magamat a témában. Sok főzdében jártam és próbáltam mindig mindenkitől tanulni valamit. A folyamatos főzések, receptek kitalálása és kísérletezés vezetett odáig, hogy szeretnék egy saját főzdét és azt, hogy mindenki meg tudja vásárolni az ott készült söröket.”

 

Gábor: „Nekem az első komolyabb találkozásom minőségi sörökkel 2008-ban volt, amikor fél évet töltöttem el akkori munkám miatt Brüsszelben. Ekkor jöttem rá, hogy a sör lehet finom is. Belgiumnak fejlett a sörkultúrája, eszméletlen gazdag a sörválasztékkal. Aztán évekkel később Budapesten futottam bele néhány hazai kézműves sörbe, amelyek nagyon meggyőző élményt hagytak bennem. Ami bennem megfogalmazódott, hogy a magas minőségű craft beer-t szeretném elérhetővé tenni, közelebb hozni a magyar emberekhez.”

Ansicht:
Sortieren nach: