Pécsinger Szőlőbirtok

"Hiszünk a szőlőben. Elődeink is hittek. Az apám, a nagyapám és az ő apja. Talán ez a hit segített valóra váltani az álmainkat, annak ellenére, hogy sokszor irreális pozícióból indultunk. A borainkban iszonyú sok munka van. A Pécsinger generációk munkája. Célunk, hogy teremtsünk, a gondosan művelt szőlőből kiváló bort, unokáinknak pedig jövőt."

Pécsinger János


A család összesen mintegy 70 hektáron foglalkozik szőlőtermesztéssel, amelyen a mennyiségét tekintve mindenképpen zászlóshajónak számító olaszrizling mellett pinot blanc, királyleányka, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, Irsai Olivér és sauvignon blanc adja a fehérszőlők legjavát, merlot, pinot noir és cabernet franc kékszőlősorokkal színesítve.

Céljuk, hogy évről évre állandó minőséget tudjanak palackba tölteni, és hogy a „Pécsingerék bora” jelző a megbízható, jó ivású borokat jelentse. Legyen szó egy szerelmes nyári estéről, egy önfeledt baráti beszélgetésről vagy a család vasárnapi ebédjéről, úgy tartják, hogy egy palack valamelyik borukból különlegesebbé teszi ezeket a pillanatokat.

Ansicht:
Sortieren nach: