Verbitterung A sörök keserűségét az úgynevezett IBU (International Bittering Units) számmal szokták megadni, ami egy 0-tól 100-ig terjedő skála. Ezt a keserű ízt pedig a komlózással tudjuk beállítani, annak is az alfasav tartalmának izomerizálásával.
Az IBU érték tulajdonképpen az alfasav koncentrációt jelöli, vagyis megmutatja, hogy 1L sörben, hány mg oldott izo-alfasav található. A különböző sör típusoknak megvan a rájuk jellemző IBU tartománybeli értéke.
IBU 15 - IBU 54
TOP-Artikel
Artikelempfehlungen
Minden sör
Filtern
Farbe
(26)
(4)
(6)
(7)
(8)
(3)
(4)
Stil
(9)
(5)
(2)
(3)
(6)
(4)
(4)
(2)
(1)
(5)
(2)
(4)
(3)
(1)
(1)
(4)
(2)
(1)
(2)
(2)
(1)
(1)
(1)
(1)
(1)
(2)
(1)
(1)
(4)
(1)
(1)
(1)
(1)
(1)
(1)
(2)
(1)
Verbitterung A sörök keserűségét az úgynevezett IBU (International Bittering Units) számmal szokták megadni, ami egy 0-tól 100-ig terjedő skála. Ezt a keserű ízt pedig a komlózással tudjuk beállítani, annak is az alfasav tartalmának izomerizálásával.
Az IBU érték tulajdonképpen az alfasav koncentrációt jelöli, vagyis megmutatja, hogy 1L sörben, hány mg oldott izo-alfasav található. A különböző sör típusoknak megvan a rájuk jellemző IBU tartománybeli értéke.
IBU 15 - IBU 54
Ansicht:
Newsletter
Cookie Einstellungen
Unsere Website verwendet Cookies, die für den grundlegenden Betrieb unerlässlich sind. Um die Funktionalitäten zu erweitern, können Sie die Marketing Cookies zulassen, mit den Sie auch den Datenschutzerklärung akzeptieren.