Belgian Strong Dark Ale
A sörök keserűségét az úgynevezett IBU (International Bittering Units) számmal szokták megadni,százas skálán Ezt a keserű ízt pedig a komlózással tudjuk beállítani, annak is az alfasav tartalmának izomerizálásával. Az IBU érték tulajdonképpen az alfasav koncentrációt jelöli, vagyis megmutatja, hogy 1L sörben, hány mg oldott izo-alfasav található. A különböző sör típusoknak megvan a rájuk jellemző IBU tartománybeli értéke.
Belgian Strong Dark Ale
A sörök keserűségét az úgynevezett IBU (International Bittering Units) számmal szokták megadni,százas skálán Ezt a keserű ízt pedig a komlózással tudjuk beállítani, annak is az alfasav tartalmának izomerizálásával. Az IBU érték tulajdonképpen az alfasav koncentrációt jelöli, vagyis megmutatja, hogy 1L sörben, hány mg oldott izo-alfasav található. A különböző sör típusoknak megvan a rájuk jellemző IBU tartománybeli értéke.
Vida Norbi barátunk gondolatai a Vaskakas Sörfőzdéről
„A Vaskakas Sörfőzdét azzal a céllal hoztuk létre, hogy új ízekkel és élményekkel lepjük meg a sörkedvelőket. Küldetésünk a kisüzemi sörfőzés gasztronómiai kultúrájának népszerűsítése. A sörfőzés iránt érzett szenvedélyünk és lelkesedésünk eredménye a Vaskakas Sörfőzde. Söreinknek egyedi karaktert és egyéniséget adunk, szem előtt tartva azt a célt, hogy átlépjük a megszokottság határait.
Itt, a Vaskakas Sörfőzdében mindig arra törekszünk, hogy ne csak egy terméket adjunk a fogyasztóinknak, hanem egy életérzést, pozitív hozzáállást is, amit mi sörben tudunk leginkább kifejezni, hiszen mi a sörfőzéshez értünk. Ennek jegyében főzzük és nevezzük el söreinket. Minden sörünk külön egyéniség, melyet egyedi címkéink is tükröznek. Azt reméljük, hogy söreinkkel és a hozzá tartozó hangulattal hatni tudunk minden érzékszervedre, és át tudjuk adni az üzenetünket, miszerint az élet szép.”