Smokey Belly tál majonézes kukoricasalátával

Artikel-Nr.: sbwc
Smokey Belly tál  majonézes kukoricasalátával
Smokey Belly tál majonézes kukoricasalátával
Artikel-Nr.: sbwc
Nicht auf Lager
4 490 Ft

- Smokey Belly 

A császárhús (pork belly) a sertések egyik legzsírosabb és ezáltal a legzamatosabb része, mely itthon egy kicsit háttérbe szorult étel. Leginkább bacon formájában találkozunk vele, de a bbq technika ezzel a húsrésszel is csodákat művel.

A kicsontozott és egész császárhús egy mustáros masszázs után megkapja a fűszerkérget, ami túlnyomó részt sót, borsot és fokhagyma granulátumot tartalmaz. Egészben kerül a 110C-os smokerbe, ahol 5-6 órát tölt el gyümölcsfa füstön. Ez idő alatt a zsírok és a húsok átalakulnak és egy omlós, szaftos és kellemesen füstös húsrészt kapunk, ami a Smokey Belly szendvics alapja.

A buci alját az enyhén pikáns, füstölt majonézzel (majonéz, füstölt chipotle chili, méz, mustár) megkenjük, ráhelyezzük a füstölt császárhúst, majd egy hajszál vékony bbq szósz réteget követően pár szelet csemege uborka előzi meg a buci kalapjára olvasztott gouda sajtot.

**Összetevők:** kézműves ciabatta, füstölt császárhús, füstölt majonéz, házi BBQ szósz, uborka, gouda sajt.

**Ingredients:** craft ciabatta, bbq pork belly, smoked mayo, homemade bbq sauce, cucumber

**Allergének:** Mustár, Glután, Szójabab, Tojás ****

*(A fűszerkeverék  búzaliszt, tojás, tej, zeller és mustár allergén anyagokat felhasználó üzemben készült.)*

Armadillo tojás 

Egy igazi BBQ gyorskaja, már ami az elkészítést illeti, hiszem csupán 2-3 órát tölt a smokerben, a sajttal töltött zöld jalapeno, melyet körbeölel a 15 dkg fűszerezett darált hús, majd pár szelet bacon bundával védjük a kiszáradástól a tojásokat. Az első füstölés után párszor glaze-t kapnak a tojások, ami szépen rákaramellizálódik a bacon bundára.

Összetevők: sertés darált hús, marha darált hús, cheddar sajt, jalapeno paprika, mozzarella, bbq rub, bacon , házi BBQ szósz

Ingredients: minced pork meat, minced beef meet, cheddar cheese, mozzarella cheese, bbq rub, bacon, homemade BBQ sauce

Allergének: Mustár, Szója, Tej

(A fűszerkeverék  búzaliszt, tojás, tej, zeller és mustár allergén anyagokat felhasználó üzemben készült.)


Majonézes kukoricasaláta

A BBQ fogások egyik jellemző körete a bbq sült bab, melyet ezúttal lencséből készítünk. A lencse a titkos, paradicsom alapú szószban kerül a smokerbe, ahol 4-5 óra füstölés után már el is készül, ezzel adva remek kiegészítő fogást a BBQ szendvicseknek, de akár önálló egy tál ételként is fogyasztható.

Összetevők: lila hagyma, kukorica, majonéz, tejföl, fokhagyma, só és bors

Ingredients: 

Allergének: laktóz