Tar Pincészet

A Tar Pincészet története 1988-ig nyúlik vissza, ekkor telepítették ugyanis az első olaszrizling-tőkéiket a győrszemerei szőlőhegyen, 1996-ra pedig már 30 hektáron szüreteltek. Szintén ebben az esztendőben került birtokukba az egykori apátsági dézsmapince Tényőn, amely 200 éves múltjával ma is fontos szerepet játszik a borászat életében. 2010 után tovább terjeszkedtek, így tevékenységük eredményeként az ősi termőterületnek számító tényői Várhegy-dűlőre 50 év után ismét visszakerültek a tőkék. Napjainkban 65 hektáron művelnek fehér- és kékszőlőt egyaránt: traminit, sauvignon blanc-t, Irsai Olivért, kékfrankost és cabernet franc-t.
Az elmúlt években teljes technológiai megújuláson ment keresztül a családi vállalkozás, hogy korszerű, minőségi borokkal szolgálhassák ki a közönséget. Számukra a maximalizmus a hivatásuk elengedhetetlen velejárója, saját ambícióik azonban mellett fontosnak tartják a Pannonhalmi Borvidék felvirágoztatását is, hiszen életük egybefonódik e történelmi termőtájjal.

Nézet:
Sorrend: