Pöhjala - Cocobanger

Cikkszám: 102627159613909
Pöhjala - Cocobanger
Pöhjala - Cocobanger
Pöhjala - Cocobanger
Pöhjala - Cocobanger

Pöhjala - Cocobanger

Cikkszám: 102627159613909
Raktáron  5 db
-23%
3 100 Ft 2 400 Ft
Akció időtartama: Kezdete: 2021.10.12  -  A készlet erejéig!
Egységár: 3 200 Ft/l
Erős, testes barnasör kókusszal és Costa Rica-i Arrabica fajtájú Caturra kávéval főzve

Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták.

A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Alkoholtartalom V/V
12,5 %
Stílus
imperial stout
Keserűség
Keserűség

sörök keserűségét az úgynevezett IBU (International Bittering Units) számmal szokták megadni, ami egy 0-tól 100-ig terjedő skála. Ezt a keserű ízt pedig a komlózással tudjuk beállítani, annak is az alfasav tartalmának izomerizálásával.

Az IBU érték tulajdonképpen az alfasav koncentrációt jelöli, vagyis megmutatja, hogy 1L sörben, hány mg oldott izo-alfasav található. A különböző sör típusoknak megvan a rájuk jellemző IBU tartománybeli értéke.

IBU 0 – 60
Kiszerelés
0,33 l