ÚJ Horizont Brewing - Hungarian Oak Aged Weizenbock

Cikkszám: 138277146013908
Horizont Brewing - Hungarian Oak Aged Weizenbock
ÚJ Horizont Brewing - Hungarian Oak Aged Weizenbock
Cikkszám: 138277146013908
Raktáron  2 db
1 000 Ft
Egységár: 1 000 Ft/db
A főzde így vall a sörről: " Egy klasszikus stílust elevenítettünk fel ezzel a Selfish Games tétellel amihez hasonlót talán 2018-ban főztünk utoljára még a Pilot Series keretein belül a #8-as Hefeweizen sörrel. Az egész onnan indult, hogy ki akartuk próbálni a facsipszen való érlelést és annak a fogyasztói visszajelzését. Ehhez kerestünk egy sörstílust és egyöntetűen arra jutottunk, hogy egy weizenbocknak kell lennie ennek a sörnek, de ennyivel nem értük be és hosszas viták után megállapodtunk mennyi bükkfán füstölt malátát rakunk bele. Ízre hozza a klasszikus német búzabakokra legjellemzőbb ízjegyeket a banánt és szegfűszeget de mellette ott a magyar tölgynek is a kellemes fás jegyei amin tovább csavar a kicsit érezhető ám nem domináló bükkfa füst is. "
Kiszerelése
dobozos, 0,33 L
Alkoholtartalom V/V
7,2 %
Szín
világos
Stílus
Stílus

Belgian Strong Dark Ale

weizenbock
Keserűség IBU
Keserűség IBU

sörök keserűségét az úgynevezett IBU (International Bittering Units) számmal szokták megadni,százas skálán Ezt a keserű ízt pedig a komlózással tudjuk beállítani, annak is az alfasav tartalmának izomerizálásával.

Az IBU érték tulajdonképpen az alfasav koncentrációt jelöli, vagyis megmutatja, hogy 1L sörben, hány mg oldott izo-alfasav található. A különböző sör típusoknak megvan a rájuk jellemző IBU tartománybeli értéke.

14
Származási ország
Magyarország
Gyártó
Horizont Brewing
Erjesztés
Felsőerjesztés