Kérdésed van? Írj Messengeren! 

Czurda - Száraz Riesling 2021
Czurda - Száraz Riesling 2021
7 900 Ft

Czurda - Száraz Riesling 2021

A 2021-es CZURDA Riesling Ha szárazon szereted hozza a megszokott eleganciát: illatában érett gyümölcsök, mint a sárgabarack, a körte és az ananász jelennek meg, egy csipetnyi kakukkfűvel fűszerezve. Az aszalt gyümölcsök aromája a későn, októberben szüretelt, de nem botritiszes szőlőből és mazsolából származik. Az élénk savak tökéletesen kerekítik és támogatják az ízek komplexitását, szép ásványossággal párosulva. Tiszta, precíz, klasszikus és összetett; határozottan hosszú lecsengéssel. Ezért elegáns, túlzásoktól mentes és könnyed.
Szőlőfajta
rajnai rizling
Évjárat
2021
Cukortartalma szerint
száraz
Alkoholtartalom V/V
13 %
Fogyasztási hőmérséklet
8 °C
Érlelési eljárás
tartályos
Szín
szalmasárga
Illat
illatában érett gyümölcsök, mint a sárgabarack, a körte és az ananász jelennek meg, valamint csipetnyi kakukkfűvel fűszerezve.
Íz
Tiszta, precíz, klasszikus és összetett; határozottan hosszú lecsengéssel. Ezért elegáns, túlzásoktól mentes és könnyed.
Ajánlás
Fehér húsokhoz, hideg előételekhez ajánlott, de aperitifnek is kiváló.
Raktáron :  9 db
7 900 Ft
Egységár: 7 900 Ft/db
Mennyiségi kedvezmény:
6+  db
-5 %
7 505 Ft/db
12+  db
-10 %
7 110 Ft/db
Részletek
Winelovers magyar borok Top100-as listáján a száraz fehérborok között 16. helyezett; elsőre 92 pontot kapott Robert Parker-től; rajongóvá lett borújságírók… Miután a tavalyi, első száraz CZURDA Rieslingünk, amit jóformán csak kísérletnek szántunk, elsöprő sikert aratott, idén úgy döntöttem, hogy a teljes must feléből CZURDA Riesling Ha szárazon szereted készüljön.

Riesling Geisenheimer klónjaink olyan szőlőültetvényen teremnek, amelynek talaját lösz és mészkő alkotja. Meredek, déli fekvésű a lejtő, optimális napsütéssel és meleg széljárással, ami felszárítja az őszi nedvességet, s lehetővé teszi egyrészt, hogy kevesebb növényvédő szert használjunk, másrészt, hogy a szőlő sokáig a tőkén maradhasson. A fent említett aromák mindezt reflektálják.Tulajdonképpen ez ugyanaz a késői szüretből származó must, amit a CZURDA Riesling Édes kísértés borunkhoz használunk. A szüretelés kizárólag kézzel történik. A gyümölcsöt egészben préseljük és több mint hat hónapig erjesztjük a Moselből származó élesztővel. Egyáltalán nem használunk fahordót; a bor frissen, ropogósan és teljes aromával kerül ki az acéltartályból. Savtartalma 6,6 g/l, cukortartalma 5,5 g/l, alkoholtartalma 13%. A 2021-es Ha szárazon szereted Rieslingünkből összesen 750 palack készült, csavarzárral és dugóval zárva.

Adatok
Cikkszám
czd21
Vélemények
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek