Kérdésed van? Írj Messengeren! 

Czurda - Száraz Riesling 2020
Czurda - Száraz Riesling 2020
7 900 Ft

Czurda - Száraz Riesling 2020

A CZURDA Rizling - édes kisértés kóstolóját élvezö néhány hozzáértő borszakértő ösztönzésére spontán kreatív kísérletet tettünk egy ismertebb, szárazabb íz felé, és az eredmény meglepett minket. Rendben, a saját trombitánkat fújjuk, de ez fantasztikus, váratlan bombaként ütött minket!Az ízlelőbimbókat a méz, az érett őszibarack, az akácvirágok, a kevés kakukkfű, a hasznos savak, a telt és réteges aromák, valamint a gyönyörű ásványosság élvezete kényezteti.Szőlőink lösz- és mészkőtalajban nőnek a hatéves szőlőültetvényeken. A gyümölcsöt viszonylag későn, kézzel szüreteljük, egészben préseljük és mosóélesztővel erjesztjük több mint hat hónapig. A folyamat fahordó nélkül zajlik; a bor inkább friss és ropogósan erjesztett acéltartályokban. Savassága 6,6 g / l, 5,4 g / l cukor 13% alkoholtartalommal rendelkezik.2020 volt az első száraz év a győrszemerei kis szőlőskertünk történetében. Eddig csak 250 palackot gyártottak, de mivel a szőlő egészségi állapota nagymértékben javult, és tavaly kibővítettük a termelési területet, a tét további emelését tervezzük. A termőterület Pannonhalma közelében található, ahol egy bencés apátság növeli a magyarrizlingek hírnevét.A száraz Czurda Riesling kiválóan illeszkedik sok féle fogásokhoz, beleértve a borjú-, kacsa- disznó-, és halsülteket. Egy megunhatatlan bor!
Szőlőfajta
rajnai rizling
Évjárat
2020
Cukortartalma szerint
száraz
Alkoholtartalom V/V
13 %
Fogyasztási hőmérséklet
14 °C
Érlelési eljárás
A folyamat fahordó nélkül zajlik; a bor inkább friss és ropogósan erjesztett acéltartályokban.
Illat
Az ízlelőbimbókat a méz, az érett őszibarack, az akácvirágok, a kevés kakukkfű
Íz
Az illatból jövő jegyek megjellenek az ízében is. A hasznos savak, a telt és réteges aromák, valamint a gyönyörű ásványosság élvezete kényezteti.
Ajánlás
A száraz Czurda Riesling kiválóan illeszkedik sok féle fogásokhoz, beleértve a borjú-, kacsa- disznó-, és halsülteket. Egy megunhatatlan bor!
Raktáron :  2 db
7 900 Ft
Egységár: 10 533 Ft/l
Adatok
Cikkszám
127560421413903
Vélemények
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek