Kérdésed van? Írj Messengeren! 

Czurda - Édes Riesling 2021
Czurda - Édes Riesling 2021
7 900 Ft

Czurda - Édes Riesling 2021

A 2021-es CZURDA Riesling Édes kísértés hozza a megszokott eleganciát: illatában érett gyümölcsök, mint a sárgabarack, a körte és az ananász jelennek meg, valamint csipetnyi kakukkfűvel fűszerezve. Az aszalt gyümölcsök aromája a későn, októberben szüretelt, de nem botritiszes szőlőből és mazsolából származik. Az élénk savak és a maradék cukor tökéletes egyensúlyban vannak, kiegészítik az aromák komplexitását, gyönyörű ásványossággal párosulva. Tiszta, precíz, klasszikus és összetett; határozottan hosszú lecsengéssel. Ezért elegáns, túlzásoktól mentes és könnyed.
Szőlőfajta
rajnai rizling
Évjárat
2021
Cukortartalma szerint
édes
Alkoholtartalom V/V
11,5 %
Érlelési eljárás
tartályos
Szín
szalmasárga
Illat
illatában érett gyümölcsök, mint a sárgabarack, a körte és az ananász jelennek meg, valamint csipetnyi kakukkfűvel fűszerezve.
Íz
Tiszta, precíz, klasszikus és összetett; határozottan hosszú lecsengéssel. Ezért elegáns, túlzásoktól mentes és könnyed.
Ajánlás
Bárhol-bármikor
Raktáron :  10 db
7 900 Ft
Egységár: 7 900 Ft/db
Mennyiségi kedvezmény:
6+  db
-5 %
7 505 Ft/db
12+  db
-10 %
7 110 Ft/db
Részletek
Riesling Geisenheimer klónjaink olyan szőlőültetvényen teremnek, amelynek talaját lösz és mészkő alkotja. Meredek, déli fekvésű a lejtő, optimális napsütéssel és meleg széljárással, ami felszárítja az őszi nedvességet, s lehetővé teszi egyrészt, hogy kevesebb növényvédő szert használjunk, másrészt, hogy a szőlő sokáig a tőkén maradhasson, ami hozzájárul a fent említett aromatikához.Ez tulajdonképpen ugyanaz a késői szüretelésű must, amit a CZURDA Riesling Ha szárazon szereted borunkhoz használunk. A szüretelés kizárólag kézzel történik. A gyümölcsöt egészben préseljük és több mint hat hónapig erjesztjük a Moselből származó élesztővel. Nem használunk fahordót, a bor frissen, ropogósan és teljes aromával kerül ki az acéltartályból. Savtartalma 7,5 g/l, cukortartalma 26 g/l, alkoholtartalma 11.5%. Az Édes kísértés Rieslingünkből 780 palack készült, csavarzáras- illetve dugóval záródó változatban.

Adatok
Cikkszám
2021czs
Vélemények
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek